Psychomotorische groepstherapie is er voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Het betreft een laagdrempelig aanbod waarbij we met behulp van sport werken aan gedragsdoelen. Sport spreekt veel kinderen aan: het is leuk, het geeft energie en biedt de mogelijkheden om te kijken naar competenties in plaats van problemen. De groepsaanpak heeft als grote voordeel dat de kinderen van en met elkaar leren.

Bij dit aanbod werken wij sterk oplossingsgericht. Het individuele doel van jouw kind richt zich op het bevorderen van zelfvertrouwen en het verbeteren van emotieregulatie vaardigheden. Dat doen we aan de hand van de psychologische basisbehoeften: competentie, autonomie en relatie. De werkvormen richten zich op thema’s zoals contact, kracht, assertiviteit, grenzen en vertrouwen. Jouw kind verkent daarbij nieuwe vaardigheden om een dagelijkse situatie anders aan te pakken.

De groep komt wekelijks bij elkaar op de woensdagmiddag van 15:45 tot 17:00 uur. De locatie is de Prinses Magrietstraat in de wijk Zuilen. Ben je geïnteresseerd in dit aanbod? Neem dan contact met ons op.