Een trauma zorgt voor een tsunami aan informatie, beelden, gevoelens, geluiden en geuren. Na een trauma is het stress systeem ontregeld geraakt. Het systeem is nu scherper afgesteld. Je voelt je onrustig en gejaagd, omdat jouw stress systeem nog continu aan het werk is terwijl er feitelijk geen gevaar meer aanwezig is. Je schiet daardoor sneller in een reflex van vechten of vluchten. Of het is juist moeilijk om jouw lichaam goed te voelen en gevoelens van elkaar te onderscheiden.

Anders dan bij EMDR of bij cognitieve gedragstherapie gebruiken wij de informatie die de zintuigen jou geven. Hiermee werken we op het niveau van de hersenstam. Samen zullen wij de verloren stem van jouw lichaam weer hervinden. De vastgezette trauma energie wordt daarbij gecontroleerd ontladen. Dat zorgt voor een helende werking, zodat jij je weer veilig voelt in jouw lijf. Het betekent dat jij meer controle hebt over jouw emoties en deze beter kan reguleren. Het uiteindelijke doel is dat jij je weer ontspannen voelt en weer plezier kan beleven.

Maikel heeft in september 2023 de driejarige opleiding tot lichaamsgericht traumatherapeut, genaamd Somatic Experiencing met succes afgerond. Dit betekent dat hij jou helpt met de meest actuele vakkennis.