Verbindend Gezag is een benadering voor ouders bij wie de opvoeding van het kind vastloopt. De aanpak is met name inzetbaar voor ouders van wie hun kind zich agressief of zelfdestructief gedraagt en zich onttrekt aan het ouderlijk gezag. Denk bijvoorbeeld aan woede-uitbarstingen, schelden, slaan, schoolweigering, liegen, stelen of een gameverslaving.

Verbindend Gezag zorgt ervoor dat ouders zich niet langer eenzaam en machteloos voelen. Ouders die deze benadering toepassen gaan zich krachtiger voelen omdat ze zich richten op iets waar ze wél controle over hebben, namelijk hun eigen gedrag. De relatie tussen ouders en het kind verbetert waardoor het ongewenste gedrag beter hanteerbaar wordt, vermindert of zelfs verdwijnt. Ook ervaren veel ouders het betrekken van belangrijke andere personen als een opluchting. Naast de oudertrainingen biedt Maikel samen met Christa Geerse (orthopedagoog en systeemtherapeut) scholing aan professionals.

De naam Verbindend Gezag is bedacht door Eliane Wiebenga en Hans Bom van het Lorentzhuis. Wij delen onze kennis en kunde met elkaar. Maikel heeft tien gloednieuwe videocolleges gemaakt over de aanpak van Verbindend Gezag. Deze video’s zetten we in ter voorbereiding op de contactmomenten. Hieronder zie je één van de videocolleges.