Vanaf medio 2023 bieden we coaching met behulp van paarden. Deze ervaringsgerichte werkwijze past erg goed bij het al bestaande aanbod. We hebben zelf aan den lijve ondervonden dat een paard uitermate gevoelig is voor de lichaamssignalen en het gedrag dat voortkomt uit de innerlijke belevingswereld van de ander. In het contact met paarden komen op een natuurlijke wijze allerlei zaken aan de orde die we in ons dagelijkse leven tegenkomen.

Net als bij psychomotorische therapie staat bij coachen met paarden het ervarings- en bewustwordingsproces dat bij jou ontstaat centraal. Coaching met behulp van paarden wil zeggen dat de coach of therapeut de feedback van paarden gebruikt om jou ervaringsgericht te laten leren. Zodoende doe jij (nieuwe) betekenisvolle ervaringen op in aanwezigheid van de coach én het paard.

Deze hulp wordt toegepast bij Maikel en Anna op een prachtige plek in de natuur in Nieuw-Loosdrecht. Anna is een gecertificeerd coach door afronding van de post-hbo opleiding equine assisted coach level 1. Meer achtergrondinformatie over deze opleiding is te vinden op: www.keulseweg.nl